Freedom of Movement

Invivo Clinics heeft uit ervaring en gericht onderzoek het programma Freedom of Movement™, ontwikkeld, dat een integrale aanpak biedt voor uiteenlopende psychische problematiek. Wij geloven niet in het wegwerken van psychische klachten maar in het leren omgaan met psychische klachten. Door deze insteek hebben wij al veel mensen duurzaam geholpen. Of klachten nu ontstaan zijn in de privésfeer of op het werk, uit onderzoek blijkt dat bij psychische klachten het werk erbij betrekken leidt tot sneller herstel. Wij zien werk als belangrijk onderdeel van een ieders leven. Werk geeft richting. Tussen de mate van succesvol zijn in het werk en de mate van psychisch welbevinden zit een correlatie. Het programma leert je namelijk niet om van je angst (of nare gevoelens) af te komen. We gaan je ook niet leren positiever te denken. Wat we wel gaan doen, is onderzoeken of we op een andere manier kunnen leren kijken naar je nare gedachten, gevoelens en omstandigheden. Ook gaan we jou in contact brengen met jouw wensen en dromen en hoe je deze in de toekomst kunt verwezenlijken.

Neem hier contact met ons op

Acceptance and Commitment Therapie

Het Freedom of Movement™ programma is gebaseerd op de Acceptance and Commitment Therapie (ACT). Invivo Clinics is Nederlands eerste en grootste psychisch behandelcentrum die voornamelijk volgens deze methode werkt. In het Freedom of Movement™ programma komen de volgende drie thema’s aan de orde:

1. Accept
Deze stap is gericht op het leren accepteren van die gevoelens, gewaarwordingen, gebeurtenissen en gedachten waar we geen invloed op kunnen uitoefenen. Deze fase van de therapie is erop gericht om de strijd tegen ongewenste gedachten en emoties te beëindigen, niet door ze te elimineren of te veranderen, maar door er niet naar te handelen en ze uiteindelijk los te laten.

2. Choose
Deze stap is gericht op het kiezen van richting in het leven door te bepalen en focussen op wat echt belangrijk is in het leven op basis van zelf gekozen waarden.

3. Take Action
Deze stap is gericht op de bereidheid tot actie inclusief het daadwerkelijk nemen van die stappen die nodig zijn om de doelen op basis van de zelfgekozen waarden te behalen. Het gaat om het nemen van de actie om datgene te veranderen dat veranderd kan worden.

Praktisch

Het Freedom of Movement™ programma is een actief behandelprogramma. Er wordt niet alleen gepraat, maar vooral veel gedaan. De behandeling in de Specialistische GGZ beslaat 8 sessies van 75-90 minuten en in de Basis GGZ ca. 6 tot 8 sessies van 45-60 minuten. Een wezenlijk onderdeel van het Freedom of Movement ™ programma is het huiswerk. Hiervoor ontvangt u het Freedom of Movement™ werkboek.

 

Amstelveen
020 – 7670378

Zeist
035 – 8200988
Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Maak een afspraak

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

Laagdrempelig

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!

Aan het woord

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden.

Meer informatie
Contact aanvragen