Zorgprestatiemodel

Factsheet zorgprestatiemodel en eigen risico

Vanaf 1 januari 2022 worden ggz-behandelingen betaald volgens het zorgprestatiemodel. Dit is een bekostiging op basis van zorgprestaties en niet meer op basis van zorgtrajecten. Vanaf 2022 werkt het eigen risico voor ggz-behandelingen dan net als voor de meeste andere zorgsoorten. Dit heeft soms wel gevolgen voor de cliënt. In deze factsheet lees je wat er verandert en wat de cliënt hiervan kan merken.

Informatie over aanleveren van gegevens aan de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en zorgverzekeraars

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft een nieuwe regelgeving aangekondigd voor alle ggz-aanbieders in Nederland, waaronder Invivo Clinics. Wij zijn verplicht gegevens van volwassen cliënten aan de NZa aanleveren. Dit geldt voor cliënten die vallen onder de zorgverzekeringswet, én cliënten van forensische zorg. Het gaat om gegevens als de zorgvraagtypering, de diagnosehoofdgroep en de HoNOS+-vragenlijst. We leveren minder gegevens aan aan de zorgverzekeraars dan aan de NZa.

De NZa gebruikt deze informatie om te controleren of zorgaanbieders op tijd passende zorg bieden en om wachtlijsten in de zorg te verminderen. Zorgaanbieders – en dus ook Inivivo Clinics – zijn verplicht deze gegevens te verstrekken.

Wij hechten veel waarde aan uw privacy en begrijpen het als u vragen heeft over de bescherming hiervan. Wij hebben daarom een factsheet gemaakt om op de meest gestelde vragen antwoord gegeven

 

Amstelveen
020 – 7670378

Zeist
035 – 8200988
Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Maak een afspraak

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

Laagdrempelig

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!

Aan het woord

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden.

Meer informatie
Contact aanvragen