De training

De waardengroep voor adolescenten is gebaseerd op de levensfase waarin je als adolescent zit. Het is niet altijd gemakkelijk om jong te zijn maar ook volwassen te moeten worden en als volwaardig te willen meetellen. Deze levensfase kenmerkt zich als een overgangsfase waarin je met vier belangrijke taken wordt geconfronteerd:

● Het losmaken van ouders en het (op termijn) zelfstandig gaan wonen.
● Het opbouwen van een eigen vriendenkring en het aangaan van liefdesrelaties.
● Het vinden van een eigen plek in de maatschappij door middel van opleiding en / of werk.
● Het zoeken naar je eigenheid, wie ben ik en wat wil ik

Vaak gaat dit goed, maar soms loop je ergens vast.

De training richt zich op deze taken en wat daarin belangrijk is voor jou. We noemen dat waarden, welke waarden zijn voor jou belangrijk en hoe wil je daaraan werken.

Voor wie is de waardengroep bedoeld?

De groep is bedoeld voor jongeren van 18-25 jaar, die problemen hebben op een van de waardengebieden in het leven in deze levensfase. Dit kan gepaard gaan met klachten zoals onzekerheid, negatief zelfbeeld, angsten, depressie, eenzaamheid, eetproblemen, woedeaanvallen. Of als je vastloopt met school, niet goed weet wat je wilt qua opleiding, werk, of niet goed weet hoe om te gaan met ouders, broers, zussen, of met vrienden.

Waarom zou je in een waardengroep meedoen?

In een groep zit je met jongeren die soortgelijke problemen hebben als jij en kun je ervaren dat je niet de enige bent. Maar bij ieder is het weer anders. Je kunt elkaar helpen door naar elkaar te luisteren en te reageren op elkaar. Verder kun je van elkaar leren en in de groep kun je oefenen met dingen die je moeilijk vindt. Zodat je uiteindelijk meer grip op je leven krijgt en stappen zet richting jouw waarden.

Inhoud

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2 uur per week.

Thema’s:

Verwachtingen en teleurstellingen naar ouders, broers, zussen; omgang met leeftijdgenoten; negatieve gedachten; eigen kwaliteiten; assertiviteit; leefstijl; en bovenal: een eigen koers uitzetten in het leven.

 

 

Amstelveen
020 – 7670378

Zeist
035 – 8200988
Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Maak een afspraak

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

Laagdrempelig

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!

Aan het woord

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden.

Meer informatie
Contact aanvragen