IF YOU CHANGE NOTHING, NOTHING
WILL CHANGE

Aanmelden & Wachttijden

Wil je je aanmelden of heb je vragen dat kan door:

  • ons te bellen op 020- 767 0378 kantoor Amstelveen (tussen 8.30 – 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur)
    ons te bellen op 035 – 8200 988 kantoor Zeist (tussen 8.30 – 12.30 uur en van 13.00 tot 17.00 uur)
  • ons te mailen via infoclinics@invivo.nl
  • ons contactformulier in te vullen

Als er sprake is van ernstige psychiatrische problematiek met verhoogd risico op opname en/of crisiscontact, alsmede verslavingsproblematiek, kunnen wij geen passende zorg bieden, wij verwijzen in dit geval door naar de huisarts/ huisartsenpost.

Wachttijd informatie:

Hoewel Invivo Clinics vindt dat wachtlijsten en wachttijden niet horen binnen de zorg, kan het voorkomen dat wij toch van verzekeraars een wachtlijst moeten aanhouden. Bij concullega’s worden vaak twee soorten wachtlijsten gehanteerd. Eén voor de tijd tot aan de intake en één voor de tijd na intake tot aan de behandeling. Bij Invivo Clinics hebben we dat niet. Als u een afspraak heeft gemaakt voor een intake en u komt bij ons in zorg dan zal na de intake de behandeling direct starten. Hiervoor geldt geen wachttijd.
Voor verzekerden bij VGZ hebben we op dit moment een cliëntenstop. Zie bericht onderaan deze pagina.

AMSTELVEEN

Wachttijd tot intake*
Aandachtstekort en gedragsstoornissen 12- 16 weken
Pervasieve stoornissen 12- 16 weken
Overige stoornissen in de kindertijd 12- 16 weken
Depressieve stoornissen 12- 16 weken
Angststoornissen 12- 16 weken
Restgroep diagnoses 12- 16 weken
Persoonlijkheidsheidsstoornissen 12- 16 weken
Somatoforme stoornissen 12- 16 weken

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

Zeist
Wachttijd tot intake*
Aandachtstekort en gedragsstoornissen 3 – 6 weken
Pervasieve stoornissen 3 – 6 weken
Overige stoornissen in de kindertijd 3 – 6 weken
Depressieve stoornissen 3 – 6 weken
Angststoornissen 3 – 6 weken
Restgroep diagnoses 3 – 6 weken
Persoonlijkheidsheidsstoornissen 3 – 6 weken
Somatoforme stoornissen 3 – 6 weken

Wanneer u de wachttijd te lang vindt, kunt u altijd contact opnemen met de zorgaanbieder, of uw zorgverzekeraar vragen om wachtlijstbemiddeling. Uw zorgverzekeraar kan u ondersteunen, zodat u binnen 4 weken vanaf uw eerste contact met een zorgaanbieder een intakegesprek krijgt, en dat binnen 10 weken vanaf de intake, de behandeling is gestart. Dit zijn de maximaal aanvaardbare wachttijden die door zorgaanbieders en zorgverzekeraars gezamenlijk zijn overeengekomen (de treeknormen).

*29-8-2023 voor sommige zorgverzekeraars geldt op dit moment een langere wachttijd neem voor meer informatie contact met ons op.
Laatste update: 1 september 2023

VGZ – cliëntenstop in verband met onvoldoende budget 2023

Voor volwassenen die verzekerd zijn bij VGZ geldt een aanmeldstop voor 2023.
Staat je al op onze wachtlijst dan is jouw wachttijd langer dan de aangegeven wachttijd. Meer toelichting lees je hieronder.

Tijdelijke aanmeldstop voor VGZ
Op dit moment is het niet mogelijk om je aan te melden als je verzekerde bent bij een van deze verzekeringskoepel.
Onder VGZ vallen onder andere de labels Univé, ZEKUR, IZZ, IZA.

Met deze zorgverzekeraar hebben we afgesproken dat alle zorgkosten bij elkaar opgeteld in 2023 niet boven een bepaald bedrag mogen komen. Dit bedrag wordt het omzetplafond genoemd. Boven het omzetplafond wordt de zorg niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. Het afspreken van een omzetplafond is bedoeld om de zorgkosten te beheersen. We moeten er goed op letten niet boven dit bedrag uit te komen. Invivo Clinics heeft verruiming van dit omzetplafond aangevraagd bij VGZ gezien het grote aantal aanmeldingen, helaas is dit afgewezen. Er zal dus goed gekeken moeten worden hoeveel zorg cliënten nodig hebben en of er nieuwe cliënten in behandeling kunnen komen. Om te bewaken dat we niet over het omzetplafond gaan kunnen wij op dit moment minder cliënten van deze zorgverzekeraar in behandeling nemen en zijn we genoodzaakt een aanmeldstop in te stellen.

Je kunt contact opnemen met de afdeling Wachtlijstbemiddeling van jouw zorgverzekeraar, de contactgegevens vind je hieronder. De contactpersoon van die afdeling zal samen met je bekijken bij welke praktijk je het snelst terecht kunt.

Ben je verzekerd bij VGZ of één van de labels die onder deze zorgverzekeraar valt en staat je op onze wachtlijst?
Ook dan kan je nagaan of je bij een andere praktijk eerder terecht kunt, eventueel met behulp van wachttijdbemiddeling van jouw zorgverzekeraar. De wachttijden zijn namelijk langer geworden dan de wachttijden voor cliënten van andere zorgverzekeraars. We vragen je om het ons te laten weten als je elders in behandeling gaat. Blijf je op onze wachtlijst, dan nemen wij contact met je op zodra wij jouw behandeling kunnen inplannen

Wachtlijstbemiddeling
We proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden. Wordt de wachttijd te lang, dan voeren we een tijdelijke aanmeldstop in.
Als je de wachttijd te lang vindt of er is een aanmeldstop, dan kunt je ook contact opnemen met de afdeling Wachtlijstbemiddeling van jouw zorgverzekeraar. De contactpersoon van die afdeling zal samen met je bekijken bij welke praktijk u sneller terecht kunt.

Wanneer je toch graag bij Invivo Clinics in behandeling wilt komen
Je vraagt VGZ om een machtiging om toch (volledig vergoed) bij Invivo Clinics in zorg te kunnen komen. Dit kan toegekend worden als er geen of geen alternatief zorgaanbod beschikbaar is. Wanneer het jou is gelukt en je een machtiging hebt gekregen, neem dan contact met ons op.

Contactgegevens Wachtlijstbemiddeling:
VGZ-wachttijdbemiddeling aanvragen: 088 – 131 1611, ma-vrij 8:30- 17:00 uur.

 

020 – 767 0 378
Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Maak een afspraak

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

Laagdrempelig

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!

Aan het woord

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden.

Meer informatie
Contact aanvragen