ACT in groepsvorm

Naast het individuele programma biedt Invivo ook ACT in groepsvorm aan. Dit kan als op zichzelf staande therapie, maar ook als aanvulling op het individuele programma. De ACT groep bestaat uit 10 wekelijkse sessies van 2 uur, met minimaal 5 en maximaal 8 deelnemers.

De groep is bedoeld voor volwassen mensen, die worstelen met negatieve gevoelens en gedachten. Dit kan gepaard gaan met klachten zoals angsten, depressie, eenzaamheid, eetproblemen, onzekerheid, negatief zelfbeeld, woedeaanvallen. Of als je vastloopt in je werk, je relatie(s), over je grenzen gaat en hierdoor overbelast raakt, of niet goed weet welke richting je op wil. Het programma is niet geschikt voor mensen met ernstige vormen van depressie, verslavingsproblematiek of persoonlijkheidsproblematiek.

Waarom groepstherapie in plaats van individueel?

Het deelnemen aan de groep is al een waardengerichte stap op zichzelf! Door deel te nemen neem je een barrière en investeer je in jezelf en jouw ontwikkeling. Lees hier meer over individuele ACT therapy. In een groep zit je met anderen die soortgelijke problemen hebben als jij en kun je ervaren dat je niet de enige bent die worstelt. Je helpt jezelf en elkaar door naar elkaar te luisteren en te reageren op elkaar. Verder kun je van elkaar leren en in de groep kun je oefenen met dingen die je moeilijk vindt. Zodat je uiteindelijk meer grip op je leven krijgt en stappen zet richting jouw waarden.

Thema’s:

Dit zijn de thema’s die aan bod zullen komen: openstellen voor jezelf en anderen, leren afstand nemen van je gedachten, de kosten van vermijding, waarden, mindfulness (leren contact maken met het hier en nu), ontwikkelen van een open houding, hoe verhoud je je tot je zelfbeeld, wat is jouw leergeschiedenis, het ontwikkelen doelgericht gedrag, wat zijn je dromen, wat zijn je kwaliteiten.

Inlichtingen en aanmelden

Via je behandelaar van Invivo Clinics of via het hoofdkantoor van Invivo Clinics tel. 020-7670378 / 035-8200988 of info@invivoclinics.nl Na aanmelding volgt een uitnodiging voor een kennismakingsgesprek, waarin voorlichting wordt gegeven over de training en bekeken wordt of de ACT groep bij jou aansluit.

 

 

Amstelveen
020 – 7670378

Zeist
035 – 8200988
Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Maak een afspraak

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

Laagdrempelig

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!

Aan het woord

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden.

Meer informatie
Contact aanvragen