IF YOU CHANGE NOTHING, NOTHING
WILL CHANGE

Compassietraining

Hieronder het schema voor de Compassietrainingen, bel ons gerust voor beschikbaarheid, tijdstippen en meer informatie.

Vrijdagochtend -Caroline

tijdstip
09.30 – 12.00 uur

eerste bijeenkomst
mei of september 2019

laatste bijeenkomst
afhankelijk van de datum van de eerste bijeenkomst

Neem hier contact met ons op

De compassietraining is ontwikkeld als vervolgtraining na de mindfulnesstraining om mindfulness en mildheid, vriendelijkheid voor onszelf te blijven oefenen vooral in contact met ongemak en pijn. In de compassietraining leer je (zelf)compassie, zelfacceptatie te versterken en leer je omgaan met de innerlijke criticus in je die we allemaal kennen en die ons regelmatig beschuldigt en veroordeelt van van alles en nog wat. Je leert om met meer compassie naar jezelf te kijken en met jezelf om te gaan.

De training is ontwikkeld door Frits Koster en Erik van den Brink op basis van wetenschappelijke inzichten (Gilbert, Germer, Neff).

Compassie verwijst naar het opmerken van het lijden van onszelf en anderen, vanuit een geestesgesteldheid van vriendelijkheid en warmte en een oprecht verlangen te helpen, geven of steunen. Zelfcompassie betekent dat je op dezelfde manier naar jezelf kijkt als je naar anderen zou kijken. Dat geldt met name op momenten dat je het moeilijk hebt, als je faalt of als iets je niet bevalt aan jezelf. In plaats van meedogenloos te oordelen, ben je vriendelijk en begripvol tegenover je fouten en gebreken. Dit vergt moed. Het oefenen met mindfulness, visualisaties, schrijfoefeningen en andere reflecties helpt daarbij. Net als mindfulness is compassie een algemeen menselijke kwaliteit die bij ieder in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei is gekomen. Gelukkig kan compassie door beoefening wel ontwikkeld en verdiept worden en dat is het doel van de compassietraining.

(Zelf)compassie is net zo belangrijk als ademhalen, het geeft je bestaansrecht, creëert ruimte en er ontstaat vertrouwen. Beoefening van zelfcompassie is niet egocentrisch maar zorgt juist voor een gezonde relatie met onszelf en juist ook voor een grotere openheid en mededogen naar anderen toe.

Neem hier contact met ons op

Voor wie?

De training is bedoeld voor hen die eerder aan een mindfulnesstraining hebben deelgenomen. De compassietraining bouwt daar namelijk op voort en is geschikt voor hen die gemotiveerd zijn tot nader zelfonderzoek en aan de eigen ervaring willen toetsen wat heilzaam voor hen is en wat niet. Met name is deze training bedoeld voor mensen die wel ondervonden hebben dat mindfulness-beoefening hen goed doet en die interesse hebben om mindfulness uit te breiden met de beoefening van (zelf)compassie als een van de kwaliteiten van het hart. Van deelnemers wordt net als bij de mindfulnesstraining gevraagd dat zij gedurende de training dagelijks drie kwartier á 1 uur de tijd vrijmaken voor oefeningen.

Inhoud

De compassietraining is net als de mindfulnesstraining een ervaringsgerichte training: er worden in de 8 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur meditatieoefeningen aangeboden en oefeningen die een beroep doen op ons voorstellingsvermogen. Moeilijke ervaringen worden hierbij niet uit de weg gegaan. Thuis wordt geoefend met cd’s en een werkboek. In de bijeenkomsten is er ruimte voor uitwisseling van ervaringen. Psycho-educatie is een belangrijk onderdeel van de training en geeft meer inzicht in bijvoorbeeld onze emotieregulatiesystemen, waaronder het zorg- en kalmeringssysteem. Tijdens de training staat het versterken van dit zorg- en kalmeringssysteem centraal. Je breidt je meditatievaardigheden uit in contact met ongemak, pijn of stress en de training biedt praktische oefeningen voor het dagelijks leven.

Kosten

De compassietraining kost € 450,– inclusief BTW, exclusief werkboek.

Data

NNB

Neem hier contact met ons op

 

020 – 767 0 378
Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Maak een afspraak

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

Laagdrempelig

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!

Aan het woord

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden.

Meer informatie