Running Therapie

Running therapie is het therapeutisch inzetten van een rustige duurloop onder begeleiding van een running therapeut als aanvullende behandelvorm voor mensen met psychische klachten. Het is een eenvoudige manier om regelmatig bewegen te integreren in het dagelijks leven. Running therapie is een zeer toegankelijke vorm van hardlopen waarbij de positieve effecten van het lopen centraal staan.

De afgelopen jaren is er veel wetenschappelijk bewijs gevonden voor de positieve invloed van bewegen op de mentale gezondheid en het cognitief (=verstandelijk) functioneren. Wetenschappelijk onderzoek laat overtuigend zien dat regelmatig bewegen de mens goed doet en processen in het lichaam opgang brengt, die onder andere, stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen. De beweger krijgt daarbij een toename in conditie en zelfvertrouwen en kan een positieve bijdrage leveren aan het kunnen omgaan met onzekerheid, angsten en depressie. De multidisciplinaire richtlijn depressie (2013) beveelt running therapie aan als onderdeel van de basisinterventies bij de behandeling van een depressie.
Invivo Clinics biedt Running therapie aan als onderdeel van een psychologische behandeling, zowel individueel als in groepsverband. U wordt begeleidt door onze psychologen, die tevens opgeleid zijn tot Running therapeut.

Om deel te nemen aan Running therapie is het hebben van ervaring of affiniteit met hardlopen of andere vormen van sport absoluut niet noodzakelijk.

Neem hier contact met ons op

Inhoud programma
De behandeling start met een intakegesprek en een individuele looptraining. Hier worden doelstellingen geformuleerd en een loopprogramma samengesteld. Hierna loopt u gedurende drie maanden wekelijks, eenmaal in groepsverband en tweemaal op zelfstandige basis.

Voor wie?
Running therapie is geschikt voor iedereen die kan wandelen. Het kan ingezet worden bij een breed scala aan psychische klachten. De voornaamste klachten waarop running therapie een positieve invloed heeft, zijn stress, burn-out, depressieve en angstklachten.

Interesse?
Neem contact ons op voor meer informatie:
info@invivoclinics.nl
020 – 767 0378 / 035-820 0988

Neem hier contact met ons op

 

Amstelveen
020 – 7670378

Zeist
035 – 8200988
Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Maak een afspraak

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

Laagdrempelig

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!

Aan het woord

Nog plek vrij: Mindfulness

Nieuwe Mindfulness trainingen starten weer binnenkort, klik verder voor de data en tijden.

Meer informatie
Contact aanvragen