Psycholoog in Zeist

Neem contact op

Zoek je een professionele psycholoog in Zeist? Invivo Clinics helpt je aan de hand van therapie graag met het bestrijden van jouw psychische klachten. We geloven in een gezonde aanpak van psychische klachten en hanteren een persoonlijke behandelwijze. Daarbij focussen we ons op het benutten van jouw mogelijkheden in plaats van je te focussen op je klachten. We geven je handvatten om tot een oplossing voor je problemen te komen.

Wil je graag therapie volgen bij een psychologenpraktijk in Zeist? Neem gerust contact met ons op en maak een afspraak, we staan je graag te woord.

Therapie bij Invivo Clinics: de psycholoog in Zeist

 • Laagdrempelige en kleine psychologen praktijk in Zeist
 • Persoonlijke aandacht en direct contact
 • Je leert omgaan met psychische klachten
 • Je werkt aan jezelf in een veilige omgeving

Hulp van een psycholoog in Zeist

Negatieve gedachtes zijn ontzettend vervelend en kosten je veel energie, het zit je dagelijkse bezigheden in de weg. Wanneer je dagelijks negatieve gedachtes hebt, kom je er wellicht zelf niet meer uit. Daarvoor biedt de psycholoog in Zeist, Invivo Clinics, professionele hulp aan. We helpen mensen die last hebben van psychische klachten en/of emotionele problemen.

Je bent daarom altijd welkom bij ons als je last hebt van een of meerdere psychische klachten. Daarbij kan je denken aan paniekaanvallen, depressieve klachten, een burn-out of overspannen zijn. Ook kan je bij ons terecht als je dwanghandelingen of dwanggedachten, stress na een trauma of angsten ervaart.

Behandelmethodes

In Zeist als psycholoog gebruiken we diverse behandelmethodes. Voordat we beginnen met de behandeling zorgen we dat we een goed beeld krijgen van jouw klachten en jou als persoon. Op basis daarvan stellen we een behandeling samen die het beste bij jou en jouw klachten aansluit. Wij zetten de volgende methodes in bij behandelingen:

 • Freedom of movement;
 • Mindfulness;
 • Compassietraining
 • Cognitieve gedragstherapie;
 • EMDR;
 • Psychodynamische psychotherapie;
 • Medicamenteuze behandeling;
 • Schematherapie;
 • Systeemtherapie;
 • E-health;
 • Running therapie.
Acceptance and Commitment Therapy (ACT) bij Invivo Clinics

ACT therapie

Een van de therapie methodes waar wij ons als psycholoog in Zeist in specialiseren, is Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Met deze behandeling leren we je om vervelende negatieve gevoelens en gedachtes te laten voor wat ze zijn. Door de negatieve gevoelens van je af te zetten, krijg je weer ruimte in je hoofd om je op jouw toekomst en kansen te richten. Je leert te accepteren wat buiten jouw persoonlijke invloed ligt. Ook ben je bereid alles te doen wat nodig is om de kwaliteit van je leven te vergroten.

Met ACT therapie leer je dus een acceptatie gerichte houding ten opzichte van negatieve emoties en gedachtes te ontwikkelen. De filosofie van ACT is dat vechten tegen dingen die buiten jouw invloed liggen ten koste gaat van een waardevol leven.

De behandeling door een psycholoog in Zeist

Het behandelteam van Invivo Clinics bestaat uit ervaren psychologen en therapeuten die je graag op persoonlijke wijze bijstaan. Voorafgaand aan de behandelingen vult de psycholoog samen met jou een uitgebreide vragenlijst in, zodat we je beter leren kennen en je klachten in kaart kunnen brengen. Daaropvolgend stellen we de behandeling op en kiezen we de methode die bij jou past. Ook stelt jouw psycholoog een plan op voor terugvalpreventie, zodat we de behandeling op de juiste manier kunnen beëindigen. Op deze manier kan jij, ook na de behandeling, zonder therapie jouw eigen leven leiden.

Acceptance and Commitment Therapy

Ik was op zoek naar hulp en had van mijn huisarts wat mogelijkheden gekregen. Op internet sprak Invivio Clinics mij het meeste aan. Ik kon vrij snel een intake krijgen en had daarna wekelijks gesprekken. Ik heb het contact met mijn psycholoog als zeer prettig ervaren. Ik voelde me gehoord en heb tools gekregen om mijn leven weer op de rit te krijgen. Ik heb het traject vandaag afgesloten. Ik hoop het natuurlijk niet, maar als Ik in de toekomst hulp nodig heb maak ik zeker weer gebruik van Invivo Clinics.

Samenwerking met CZ

Wij werken samen met verschillende zorgverzekeringen, in het bijzonder met CZ. Bent u verzekerd bij CZ? Dan weet u zeker dat uw behandeling bij de psycholoog in Zeist wordt vergoed. Natuurlijk hebben wij ook contracten met andere zorgverzekeraars, dus ook als u elders verzekerd bent kunt u bij ons in Zeist terecht. Heeft u vragen? Schroom dan niet om vrijblijvend contact op te nemen voor meer informatie.

Neem contact op met dé psycholoog in Zeist

Ben je op zoek naar een psycholoog in Zeist en wil je professionele hulp bij jouw psychische klachten? Neem dan contact op met Invivo Clinics en maak een afspraak. Ook als je vragen hebt of meer informatie wil kan je gerust contact met ons opnemen, we staan je graag te woord.

Je kan ons bereiken door het contactformulier op onze website in te vullen of ons te bellen via telefoonnummer 035 – 8200 988. Ook kan je een e-mail sturen naar infoclinics@invivo.nl. We reageren in dat geval zo snel mogelijk.

Veelgestelde vragen

Wat zijn andere mogelijkheden voor behandeling?

We bieden acceptance commitment therapy aan, maar er zijn bij Invivo Clinics meer mogelijkheden voor een behandeling. Deze mogelijkheden zijn:

 • Freedom of Movement
 • Mindfulnesstraining
 • Psychodynamische psychotherapie
 • Cognitieve gedragstherapie
 • EMDR
 • Medicamenteuze behandeling
 • Schematherapie
 • Systeemtherapie
 • Compassietraining

Meer weten over deze behandelvormen en therapieën? Neem dan even contact met ons op via het contactformulier. Wij staan je graag te woord.

Wat is de behandelingsduur?

Een gemiddelde behandeling duurt circa 6 maanden. Wij streven ernaar om de behandeling zo kort mogelijk te laten duren, maar altijd wel zo lang als nodig is. Door wetenschappelijk onderzoek weten we dat een intensieve start een positief effect heeft op de snelheid van het herstel. Daarom gaan we in het begin van de behandeling intensiever te werk, in het verloop bouwen we die intensiviteit af.

Bij lichte klachten duurt een behandeling maximaal 6 weken. Bij ernstige klachten duurt een behandeling maximaal een jaar, met een onbeperkt aantal sessies.

Wat is de meerwaarde van ACT in groepsvorm?

Door deel te nemen aan een ACT groep kom je in contact met soortgenoten, mensen die soortgelijke problemen hebben als jij. Je ervaart dat je niet de enige bent die worstelt met deze klachten. In een groep kun je elkaar helpen door naar elkaar te luisteren en te reageren op elkaar. Verder kun je van elkaar leren en oefenen met dingen die je moeilijk vindt.

Verder neem je voor jezelf een barrière weg als je oog in oog komt te staan met onbekenden. Je investeert in jezelf en in je ontwikkeling. Uiteindelijk krijg je meer grip op je leven en je zet stappen richting jouw waarden.

Lees meer over ACT in groepsvorm.

Wat is de werkwijze na mijn aanmelding bij Invivo Clinics?

Stap 1. Aanmelden

De eerste stap is logischerwijs jezelf aanmelden bij Invivo Clinics. Je meldt je aan door te bellen naar 020 – 757 0 378 of te mailen naar infoclinics@invivo.nl.

Stap 2. Intake en behandelplan

Er volgt dan een intakeprocedure. Die begint met het invullen van vragenlijsten en gesprekken met je therapeut. Op grond van deze bevindingen stellen we een diagnose. Vervolgens gaan we samen met jou een behandelplan op maat opstellen.

Stap 3. Behandeling

De behandeling is per cliënt verschillend. Waar nodig zullen naasten betrokken worden bij je behandeling. Het doel hierbij is het verkrijgen van aanvullende informatie vanuit systeemtheoretisch perspectief.

Stap 4. Terugvalpreventie en beëindiging behandeling

We willen een terugval zo veel mogelijk voorkomen, daarom wordt aan het van de behandeling een persoonlijk terugvalpreventieplan met je gemaakt. Daarnaast werken we samen met Continuous Care. Continuous Care gaat uit van een langdurige monitoring van de client (e-monitoring). Deze monitoring biedt ons de unieke kans vroegtijdig en middels minder intensieve interventies het terugvalpercentage aanzienlijk te verminderen.

Wordt de psycholoog in Zeist vergoed door mijn zorgverzekeraar?

Wij hebben een nauwe samenwerking met CZ, dus als u bij hen verzekerd bent weet u zeker dat CZ een vergoeding geeft voor uw behandeling bij onze psycholoog. Daarnaast hebben we contracten met nagenoeg alle andere zorgverzekeraars, waardoor in principe iedereen bij ons terecht kan.

Contact aanvragen