IF YOU CHANGE NOTHING, NOTHING WILL CHANGE

Psychiater in Amsterdam

Op zoek naar een psychiater in Amsterdam? Je ziet het vaak niet aan de buitenkant, maar van binnen kunnen mensen een enorme strijd met zichzelf voeren. Psychische problemen kunnen een enorme drempel voor een persoon vormen. Ben jij iemand die dergelijke klachten, zoals angst- of spanningsklachten heeft? Heb je het gevoel dat je hulp nodig hebt, omdat je er in je eentje niet uitkomt? Ben je daarom op zoek naar professionele hulp? Dan ben je bij Invivo Clinics aan het juiste adres!

Waarom naar een psychiater in Amsterdam gaan?

Wij zijn een in Amstelveen gevestigde praktijk die professionele hulpverlening aanbiedt aan personen die kampen met psychische problemen. Onze behandelingen zetten niet jouw klachten centraal, maar juist jou als persoon. Onze psychiater in Amsterdam kijkt hoe je de oplossing uit jezelf kunt halen en hoe jouw potentie het beste benut kan worden. Zo leren we je beter om te gaan met de klachten die je ervaart. Daarbij maken we gebruik van verschillende methodes, uit diverse disciplines (zoals psychiatrie, psychologie en pedagogiek). Ook zijn we in staat je met veel persoonlijke aandacht te behandelen, omdat we een laagdrempelige kliniek zijn en geen grote instelling.

Wil jij een afspraak maken met een psychiater in Amsterdam? Of wil je eerst meer weten hoe een behandeling verloopt? Neem telefonisch contact met ons op via 020 76 70 378 . Je mag ook het contactformulier op de website invullen, dan nemen we contact met jou op. We voorzien jou of je omgeving graag van meer informatie.

Neem hier contact met ons op

Maak een afspraak

020 – 767 0 378

Bel ons geheel vrijblijvend. We staan je graag te woord!

Diverse behandelmethodes voor een effectieve therapie

Wij hebben bij Invivo Clinics een vaste werkwijze. Als je in therapie wilt bij een psychiater nabij Amsterdam kun je je bij ons aanmelden door contact op te nemen. We kunnen dan de intakeprocedure van start laten gaan. Deze procedure bestaat uit het invullen van vragenlijsten en een aantal gesprekken, zodat we jou leren kennen en je klachten in kaart kunnen brengen. Met die informatie wordt een behandelplan op maat opgesteld, waarbij we onder meer de volgende methodes kunnen inzetten:

 • Freedom of movement
 • Mindfulness
 • Compassietraining
 • Cognitieve gedragstherapie
 • Psychodynamische psychotherapie
 • EMDR
 • Medicamenteuze behandeling
 • Schematherapie
 • Systeemtherapie
 • E-Health
 • Running Therapie

Om terugval te voorkomen stellen we ook een terugvalpreventie plan op. Met deze werkwijze wordt de effectiviteit van de therapie gegarandeerd. Zo proberen we te voorkomen dat je in oude, verkeerde gewoontes terugvalt.

Acceptance and Commitment Therapy

Een nieuwe vorm van behandelmethode die wij kunnen toepassen is Acceptance and Commitment Therapy (ACT). Tijdens een therapiesessie wordt mensen geleerd zich te richten op zaken die ze op directe wijze kunnen beïnvloeden. Ons eigen gedrag valt binnen onze directe invloedssfeer, terwijl onze gedachten en emoties dat niet doen. Je leert hoe je de vervelende negatieve gevoelens en gedachten kunt laten voor wat ze zijn. We focussen niet op klachten, maar op de mogelijkheden die de persoon kan benutten. Hierdoor krijg je weer ruimte in je hoofd om je te richten op de zaken die we wel kunnen beïnvloeden. Je kunt je simpelweg niet op alles concentreren. Je accepteert wat buiten jouw persoonlijke invloed ligt. Acceptance and Commitment Therapy is een bewezen en effectieve behandelmethode. Mocht je meer willen weten over deze therapievorm, vraag dit dan gerust aan jouw psychiater in Amsterdam.

Over Invivo Clinics

Invivo Clinics is in 2009 opgericht door Saskia Dijksma (gezondheidszorgpsycholoog) en Emil Prager. Vanuit onze vestiging in Amstelveen bieden we therapie voor angst- en spanningsklachten aan. Dit doen we door middel van een multidisciplinaire aanpak, met bewezen methodes voor de behandeling van psychische klachten zoals gespannenheid, depressiviteit, burn-outs, paniekaanvallen, angststoornissen, persoonlijkheidsproblematiek, dwangmatigheid of PTSS.

Je accepteert meer je emoties en gedachten dankzij ACT therapy

Maak een afspraak met onze psychiater nabij Amsterdam

Een psychiater in Amsterdam gezocht? De mensen bij Invivo Clinics helpen je graag verder. Voor meer informatie over onze hulpverlening kun je vrijblijvend contact opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 76 70 378 of door middel van het contactformulier op de website. Wij staan je graag te woord.

Neem hier contact met ons op

Neem direct contact op!

Veelgestelde vragen

Kan je zomaar naar een psychiater?

Nee, je kunt niet naar een psychiater zonder een verwijzing van een huisarts of psycholoog. De psychiater is een medisch specialist van complexe psychologische klachten. Ze zijn een medisch specialist omdat ze ook medicatie voorschrijven wanneer ze ervan zijn overtuigd dat de cliënt het nodig heeft op basis van de diagnose.

Wat kost een consult bij de psychiater?

In de praktijk kost een consult bij de psychiater tussen de €90 en €130 per uur. Behandelingen bij een psycholoog, psychotherapeut en in dit geval, een psychiater vallen onder de GGZ. Dit wordt vergoed vanuit je basisverzekering. Ervaar je zware psychische klachten en kom je uit de omgeving van Amsterdam of Amstelveen? Bij Invivo Clinics ben je aan het juiste adres.

Hoe kom je bij een psychiater?

Doorgaans kom je bij een psychiater via de huisarts of psycholoog. De huisarts fungeert als een poortwachter, die je doorverwijst naar een GGZ hulpverlener. Het is mogelijk dat je via de huisarts bij een psycholoog komt, maar dat de psycholoog je verder verwijst naar een psychiater.

Wat doet een psychiater bij een depressie?

Een psychiater start met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek inventariseert de psychiater de psychische klachten en kunnen er testen worden gedaan. Op basis hiervan stelt de psychiater een diagnose vast en helpen ze de cliënt aan een persoonlijk behandelplan. Het is mogelijk dat dit een combinatie is van consulten, ACT en medicatie.

Laagdrempelig

Laagdrempeligheid is voor ons een voorwaarde voor goede zorg. Daarom hebben onze organisatie zo ingericht dat je na je intakegesprek snel kan starten met de behandeling.

 

Aan het woord

Het Freedom of Movement programma is anders dan andere therapieën die ik heb gehad. Dit heeft echt iets veranderd. Ik ben dingen gaan doen!

Contact aanvragen